נניח שקיבלתם זימון לבית המשפט לתעבורה או שהואשמתם בביצוע עבירת תנועה שאינה קנס, האם העונש הוא שלילת רישיון נהיגה? למי יש את הסכמות לשלול ולמה חשוב להתייעץ עם עו”ד? לקצין משטרה מדרגת מפקח יש את הסמכות לשלול מידית בשלושה מצבים שונים ולשלושה פרקי זמן שונים:
שלילת רישיון נהיגה בטרם ההליך השיפוטי:
- פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 30 ימים – לנהג שהואשם בעבירת תנועה וקיבל על כך דוח תנועה. אם היה לשוטר הנחה כי נהג עבר לעיניו עבירה מן העבירות המפורטות בהמשך, רשאי השוטר לדרוש מהנהג להופיע בפני קצין משטרה. הקצין מחליט אם יש מקום להגשת כתב אישום והוא יכול לשלול מהנהג את רישיון הנהיגה ל- 30 ימים.
העבירות האמורות, בין היתר:
- נהיגה בשכרות.
- אי ציות לתמרור תן זכות קדימה או עצור ותן זכות קדימה.
- נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים.
- נהיגה ברכב במצב העלול לסכן עוברי דרך.
- עקיפה בדרך לא פנויה או עקיפה מסוכנת תוך חציית קו הפרדה רצוף.
- נהיגה במהירות מופרזת.
- אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה.
- הסעה אסורה של נוסעים בשכר.
- עבירות נהג חדש כמו למשל נהיגה ללא מלווה.
- אי עצירה כדין לפני מסילת רכבת.
פסילה מסוג זה יכולה להתבצע לפני המשפט.
- פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 60 ימים – לנהג שהיה מעורב בתאונת דרכים ובה נחבל אדם או ניזוק רכוש.
- פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 90 ימים – לנהג שהיה מעורב בתאונת דרכים בה נהרג אדם. במקרה כזה קצין המשטרה חייב לשלול את הרישיון ל- 90 ימים אם הוא סבור שיש ראיות להגשת כתב אישום נגד הנהג המעורב בתאונה. זאת בניגוד לשני המצבים הקודמים, המעניקים שיקול דעת לקצין המשטרה בשאלת הפסילה.
בשלושת המקרים רצוי לפנות בהקדם האפשרי לעו”ד המתמחה בדיני תעבורה לשם בחינת נסיבות התיק ומתן ייעוץ מקצועי אשר ימנע השלכות ונזקים עתידיים.
כיצד ייצוג של עו”ד יכול לעזור במקרה של שלילת רישיון?
מומלץ ואפילו חובה לפנות במידית לייעוץ עם עו”ד ברגע שהשוטר מודיע על זימון לשימוע בפסילה והדבר נכון בכל אחת מדרגותיה השונות ולא רק בחמורות.
זכרו שהמסמך שייכתב במהלך השימוע יהיה חלק מחומר החקירה בתיק.
לא לוותר על טלפון לעו”ד תעבורה על מנת לקבל ייעוץ לשם פסילת רישיון נהיגה, עדיף שימוע מאוחר יותר בשביל לאפשר התייעצות עם עו”ד. רצוי להיפגש עם עו”ד לאחר תאונת הדרכים על מנת להתכונן לחקירה ולמפגש עם הקצין.
חשוב לזכור שעו”ד יכול להיות נוכח אתכם במהלך השימוע אצל הקצין בניגוד לחקירה רגילה שאותה תעברו לבד. בשימוע עו”ד יכול לשבת לידכם ולטעון בשמכם – אל תוותרו על זכות זו!!!
שלילת רישיון נהיגה במסגרת הליך שיפוטי:
במקרה זה ישנה חשיבות גדולה לייצוג של עו”ד כאשר עומדים למשפט באחת העבירות המחייבות פסילת רישיון ממושכת.
אל תלכו לבד למשפט מסוג זה, מהר מאוד תגלו שלא תמצאו חסדים או רחמים אצל התביעות או בתי המשפט ותמצאו את עצמכם עומדים לפני שלילת רישיון נהיגה.
כמו שלכל משפט הולכים בליווי עו”ד גם כאן החשיבות לייצוג על ידי עו”ד היא מאוד חשובה, אל תזלזלו בכך!
עו”ד עמנואל אבייב מתמחה בדיני תעבורה ובשלילת רישיון נהיגה, מעניק ללקוחותיו ליווי צמוד החל משיחת הטלפון הראשונה וינחה אתכם בכל שלב בהליך עד סופו.